Édesgyökér vérnyomás, Az édesgyökér rejtett veszélye


Széles körben kutatják hatásait.

édesgyökér vérnyomás

A hagyományos gyógyászatban az édesgyökér gyökerét számos betegség, köztük tüdőbetegségek, ízületi gyulladások, vesebetegségek, ekcéma, szívbetegségek, gyomorfekély, alacsony vérnyomás, allergia, toxikus májbetegség és bizonyos mikrobiális fertőzések kezelésére használják.

Farmakológiai hatások A farmakológiai vizsgálatok megerősítették, hogy a Glycyrrhiza fajok széleskörű biológiai aktivitással rendelkeznek. Számos farmakológiai hatásról, például hipokoleszterinémiás, hipoglikémiás, szorongásoldó, antimikrobiális, vírusellenes, szabadgyök-fogó, fekélyellenes, citotoxikus, daganatellenes, antiallergiás, antidiabetikus, antikarcinogén, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és májvédő hatásról számolnak be a kutatások.

Antimikrobiális aktivitás Az édesgyökérből készült olajok és kivonatok antimikrobiális hatását már régóta elismerik, amit a növényben található alkaloidoknak, szaponinoknak, flavonoidoknak, tanninnak, glikozidoknak és fenoloknak tulajdonítanak.

Az édesgyökér növelheti a vérnyomást?

A Édesgyökér vérnyomás fajokból nyert másodlagos metabolitok édesgyökér vérnyomás és kumarin származékok, például glicirol, glicirin és glicikumarin magas antibakteriális aktivitást mutattak egyes felső légúti baktériumok, például Streptococcus pyogenes, Haemophilus influenza és Moraxella catarrhalis ellen. Vírusellenes hatás Az édesgyökeret régóta használják potenciális terápiás szerként számos vírusbetegségben. Számos beszámoló utal a glicirrizin és a glicirrizinsav vírusellenes aktivitására, ahol a vegyületek gátolták a hepatitis A és C, valamint a HIV vírus növekedését és citopatológiáját.

A glicirrizin és származékai csökkentik a májsejtek károsodását krónikus hepatitis B-ben és C-ben, valamint antivirális aktivitást mutattak a HIV-1, a SARS-hez kapcsolódó koronavírus, a légúti syncytial vírus RSVaz arbovírusok, a vaccinia vírus és a hólyagos szájgyulladás vírusa ellen is. Egyes elméletek szerint a glicirrizin vírusellenes hatását a vírusrészecskék sejtmembránhoz való kötődésének gátlásával vagy a sejtes jelátviteli mechanizmusokon keresztül fejti ki.

Napi 1 édesgyökér glabridin extraktum kapszula 30x leírás, használati útmutató

Fekélyellenes hatás Kutatók kimutatták édesgyökér-készítmények fekélyellenes hatását az aszpirin által kiváltott gyomornyálkahártya-károsodás patkánymodelljében. Bebizonyították, hogy a készítmény elősegíti a gyógyulást édesgyökér vérnyomás, hogy fokozza a nyálkatermelést és a sérült gyomornyálkahártya vérellátását, ezáltal fokozza a nyálkahártya gyógyulását.

Az édesgyökérből származó karbenoxolon fekélyellenes hatásáról is beszámoltak, mivel gátolja a gasztrin szekrécióját. Ezt azzal magyarázták, hogy az édesgyökér-vegyület növeli a prosztaglandinok koncentrációját az emésztőrendszerben, amely elősegíti a nyálkakiválasztást a gyomorból.

Az édesgyökér másodlagos metabolitjainak pepszinellenes hatásáról is beszámoltak be, amelyek meghosszabbítja a gyomor felszíni sejtjeinek élettartamát. Daganatellenes hatás A jelentések szerint az édesgyökér fitokémiai összetevői rákellenes hatást mutatnak in vivo és in vitro vizsgálatokban.

Például gátolják a daganatképződést és -növekedést a mellben, a májban és bőrrákban.

Korábbi tanulmányokban a fenolos vegyületek, például izoliquiritigenin, szemilikoizoflavon, gancaonin és likoizoflavanon esetén gátló hatásáról számoltak be az M45 rekombináció nélküli mutáns sejtek növekedésében. Az etanolos kivonat és a glicirrizin dózisfüggő módon antiproliferatív hatást fejt ki az MCF-7 ellen.

Édesgyökér, igazi

Számos G. Kimutatták, hogy a licochalcone E, egy új retrokalkon, amely a G. Az izoliquiritigenin gátolta a humán nem-kissejtes tüdőrák A sejtvonal proliferációját, ami apoptózist indukált és a sejtciklus progresszióját blokkolja a G1 fázisban.

Az izoliquiritigenin gátolta a prosztatarák növekedését, ezért egyes kutatók a vegyületet emberi rákban kemoprevenciós szereként javasolják.

édesgyökér vérnyomás

Édesgyökér vérnyomás eredmények zabkorpa szív egészsége mutatják, hogy az édesgyökérben található biológiailag aktív vegyületek nagyon hasznos lehetnek antiproliferatív és daganatellenes szerként. Asztmaellenes hatás Egy os immun-farmakológiai kutatás szerint az igazi édesgyökér egyik hatóanyaga, a glicirrizin enyhíti a kísérleti úton kiváltott allergiás asztmát egerekben.

Antioxidáns hatás A G. A Glycyrrhiza gyökereiből származó számos fitokémiai összetevő potenciális antioxidánsforrásnak tekinthető például glabridin; izoflavonok; hiszpaglabridin A és B; flavonoidok, mint luteolin, rutin és apigenin; fenolos vegyületek.

Hatékony és biztonságos gyógyszerek magas vérnyomás ellen kutatásban megállapították, hogy a G. A licochalcone C antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, mivel csökkenti a szuperoxid gyökök képződését, és ennek következtében csökkenti az indukálható nitrogén-monoxid-szintáz iNOS aktivitását. A FitoCavallo SOME gyógynövény-keverék erőteljes édesgyökér vérnyomás hatásával hozzájárul a lovak nyári ekcémájának gyógyulásához.

Kémiai hatóanyagok A biológiailag aktív vegyületek elsősorban másodlagos metabolitok és származékaik, mint például alkaloidok, glikozidok, flavonoidok, fenolok, szaponinok, tanninok, terpének, antrakinonok, illóolajok és szteroidok.

Édesgyökér vérnyomás édesgyökér kivonat cukrokat, keményítőt, keserűt, gyantát, illóolajokat, tanninokat, szervetlen sókat és nitrogéntartalmú összetevőket, például fehérjéket, aminosavakat és nukleinsavakat tartalmaz.

Édesgyökér és magas vérnyomás. Étrend-kiegészítők

Több mint vegyületet izoláltak Glycyrrhiza fajokból, ahol a triterpén szaponinok és flavonoidok a fő összetevők, amelyek széles körű biológiai aktivitást mutatnak. Flavonoidok Több mint flavonoidot találtak a Glycyrrhiza különböző mit kezelnek hipertóniával. Közülük a leggyakrabban előforduló flavonoidok a flavanonok, kalkonok, izoflavánok, izoflavének, flavonok és izoflavonok.

  1. Vita crystal termékek: Vita crystal édesgyökér kapszula db ára
  2. Írj Te is a bloghoz!
  3. Cikkek a magas vérnyomás kezeléséről
  4. Igazi édesgyökér – Wikipédia
  5. Napi 1 édesgyökér glabridin extraktum kapszula 30x | BENU Gyógyszertár
  6. A magas pulzus nem az alacsony vérnyomás következtében keletkezik.
  7. Magas vérnyomás-hangulat
  8. Édesgyökér - öko és natúr termékek

Számos édesgyökér édesgyökér vérnyomás azonosítottak már, többek között az alábbiakat: liquiritin, liquiritigenin, ramnolliuiritin, liquiritin apiozid, gralbranin, glabrol, licoflavanon, izoliquiritigenin, neoizoliquiritin, licuraside, licochalcone A és B, licoricidin A és B, brocidin, 7-brocidin, liocflavanol, glyzaglabrin, licoisoflavanon, glabroisoflavanon, glabrone, licoricone, gancaonin, licoagrodin, licoagrokalkonok, gliinflanin B, glicirdion A, glabridin, hiszpaglabridin B, glepidotin B, glepidotin A, galbrene, glabrone, shinpterocarpin, licoizoflavon A és B, formononetin, glizarin, hiszpaglabridin A-és B.

Szaponinok A Glycyrrhiza fajok gyökere triterpén szaponinokat glicirrizin, glicirrizinsav tartalmaz, édesgyökér vérnyomás az édesgyökér fő jellegzetes alkotórészei, és ezek felelősek az édes ízért.

A glicirrizinsav szer édesebb, mint a cukor. Úgy gondolják, hogy a glicirrizin és aglikonja felgyorsítja a gyomorfekély gyógyulását.

A glicirretinsav gyulladás- és ízületi gyulladás csökkentő hatást mutatott állatkísérletekben. Más triterpéneket is leírtak, nevezetesen a liquiritinsavat, glicirretolt, glabrolidot és izoglabrolidot. Számos Glycyrrhiza fajban megtalálható az édesgyökér-szaponin A3, a 22β-aktoxil-glicirrizin, az uralsaponin B, az apioglicirrizin, az araboglicirrizin és az édesgyökér-szaponin E2. Fenolos vegyületek A fenolok közé tartozik pl.

Az édesgyökér rejtett veszélye - HáziPatika

A liquiritin és egyéb flavonoidok patkányokon antidepresszáns és neuroprotektív hatást fejtettek ki. Kumarinok Számos kumarint azonosítottak a Édesgyökér vérnyomás.

Más másodlagos metabolitokat, például zsírsavakat, fenolt, guajakolt, aszparaginokat, glükózt, szacharózt, keményítőt, poliszacharidokat és szterolokat β-szitoszterol, dihidrosztigmaszterol is kimutattak az édesgyökérben.

édesgyökér vérnyomás

Az illóolajban olyan vegyületek találhatók, mint az α-pinén, β-pinén, oktanol, γ-terpinen, stragole, izofenchon, β-kariofilén, citronellil-acetát, kariofilén-oxid és geranil-hexanolát. Fitoösztrogének között azonosították a daidzeint, daidzint, genisztint, ononint, gliciteint, geniszteint és kumesztrolt.

A gyökérkivonatban dihidrosztilbéneket írtak le. Mellékhatások és toxicitás Az édesgyökérrel kapcsolatban potenciálisan mérgező vegyületekről nincs beszámoló, azonban az édesgyökér növény túlzásba vitt használata mellett kialakuló káros hatások jól dokumentáltak. Ezekből az adatokból és beszámolókból arra a következtetésre lehet jutni, hogy az édesgyökér édesgyökér vérnyomás gyógyszerként biztonságosan használható kis dózisban, továbbá a deglicirrinizált édesgyökér DGL mentes a káros hatásoktól.

A hosszú időn keresztül bevitt nagy dózisok a standard dózis több mint tízszerese számos veszélyes állapothoz vezethetnek.

Rajt: aqua, alkohol és glycyrrhiza glabra gyökér kivonat CAS szám:and Belső használat nem javasolt Az édesgyökér tinktúra terápiás és kozmetikai tulajdonságai Édes ánizs íze miatt nagyra értékelik az édességekben. Jó mennyiségű cukrot tartalmaz, amelyek közül kiemelkedik a glicirrhizin, a szacharóz és a glükóz. Tanninok, szaponinok, béta-karotin, aszparagin, nagy mennyiségű flavonoid, például glicirol, glizarin, licoflavonol, licoricona és glabrol, többek között kisebb mennyiségben.

Az édesgyökér használata ellentmondásos az édesgyökér túlzott fogyasztása miatt magas vérnyomásban szenvedőknél. Arról számoltak be, hogy az édesgyökér-kivonattal végzett kezelés a plazma renin- és nátriumszintjének dózisfüggő növekedését, valamint a plazma kortizol- adrenokortikotrop hormon ACTHaldoszteron- és káliumszintek egyidejű csökkenését eredményezte. Az édesgyökér hosszan tartó használata magas vérnyomást, hypokalaemiát és ödémát okozhat. Azt is feltételezik, hogy mivel az inzulinfüggő cukorbetegek hajlamosak hipokalémiára és nátrium-visszatartásra, az édesgyökér-használat ellenjavallt cukorbetegségben.

Az édesgyökér nem használható stimuláns hashajtókkal vagy vérnyomáscsökkentő diuretikumokkal például tiazidokkal a hashajtókkal és vízhajtókkal összefüggő káliumvesztés miatt. Korábbi vizsgálatokban kimutatták, hogy a glicirrizin befolyásolja a kortikoszteroidok 5β-reduktáz általi lebomlását, édesgyökér vérnyomás meghosszabbítja e édesgyökér vérnyomás biológiai felezési idejét.

édesgyökér vérnyomás

Az édesgyökér glicirrizinje vagy aglikonja, a glicirretinsav fokozhatja a kortikoid kezelés hatását. Az édesgyökér ellenjavallatainak és gyógyszer-kölcsönhatásainak összefoglalása Ellenjavallatok: veseelégtelenség, magas vérnyomás, alacsony vérnyomás, szívbetegség, hosszan tartó használat, terhesség, cirrózis, krónikus hepatitis, korábbi alkoholizmus, elhízottság, cukorbetegség.

Gyógyszerkölcsönhatások: szívglikozidok, hashajtók, diuretikumok, tiazidok, kortikoid kezelés, hidrokortizon, inzulin.