Inzulinszint mérő


Nem kell több szúrás a vércukorméréshez Hiver't-Klokner Zsuzsanna Senki sem szereti a tűszúrást Egy diabéteszesnek átlagosan napi alkalommal kell mérnie a vércukorszintjét, de a szokásostól eltérő élethelyzetben akár szer is.

magas vérnyomás 2 fok 3 o egészségügyi egyenlőség szívbetegség

Ez tíz szúrást jelent: az ujjbegyet kell megbökni a lándzsának nevezett eszközzel, hogy kiserkenjen inzulinszint mérő csepp vér. Csakhogy ujjbegyünkben rendkívül sok idegvégződés van, ezért még egy apró szúrás is fájdalmat okoz.

b6-vitamin magas vérnyomás esetén mi a magas vérnyomás 2 fokú 4 kockázati csoportja

Az újbegy megszúrása elengedhetetlen de fájdalmas műveletForrás: Thinkstock Különösen a gyerekek viselik nehezen a vércukormérés kellemetlen, de létfontosságú műveletét. Számukra nyújtana hatalmas megkönnyebbülést a brit Leeds-i Egyetem fejlesztése, egy újfajta vércukormérő, amelyre elegendő rátenni az ujjunkat, és 30 másodperc múltán leolvasható az eredményt a kijelzőről. Kétféle felhasználás lehetséges A készülék lényege az a nanotechnológiai szilikátüveg lap, amelyben az ionok infravörös fénnyel kezdenek fluoreszkálni, amint kis teljesítményű lézersugár éri őket.

magas vérnyomás nyomás mit kell csinálni otthon lehetséges-e hipertóniával edzeni az edzőteremben

InzulinmolekulákForrás: Wikimedia Commons Amikor a páciens ráhelyezi ujját az ablakra, módosul a fluoreszkálás mértéke, attól függően, hogy a vérében mennyi a glükóz koncentrációja. A készülék ezt a változást inzulinszint mérő, és konvertálja 30 másodperc alatt vércukorértékké.

Inzulin-rezisztencia: ellenállás a bőségnek. Az inzulin-rezisztencia IR mesterkulcsot kínál a legtöbb krónikus civilizációs betegséghez. Akit nem érdekel a száraz tudomány, az nyugodtan ugorjon a megoldáshoz: az inzulin-érzékenység helyreállítása. Az inzulin-rezisztencia dióhéjban.

Az új készülék egyelőre tablet méretűForrás: University of Leeds Jelenleg egy tablet méretű készülék klinikai tesztje zajlik. Azon dolgozunk, hogy a vércukormérőnk számítógépes egér méretű, érintőképernyős eszközzé váljon, illetve hogy viselhető változata is legyen.

tengeri klíma hipertóniával magas vérnyomás orr

Az új készüléknél elegendő, ha a páciens a szenzorra helyezi az ujját. Forrás: University of Leeds Utóbbit olyan diabéteszeseknek szánjuk, akik számára nélkülözhetetlen a folyamatos vércukormérés, mint amilyenek az 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyerekek vagy azok a várandósok, akiknél terhességi cukorbetegséget diagnosztizáltak", mondta a lézeres vércukormérőt kifejlesztő kutatócsoport vezetője, Gin José, a Leeds-i Egyetem professzora.

kardioprotektor magas vérnyomás esetén magas vérnyomás és szívelégtelenség elleni gyógyszer

A fejlesztés nem áll meg A következő lépés a készülék összekapcsolása lesz az okostelefonnal. Így a folyamatosan mérő eszköz arra is képes lenne, hogy baj esetén riassza a pácienst vagy a mentőket.

magas vérnyomás fokozott pulzus kezelés hipertónia golyvával

Egyszersmind a páciensnek nem kellene diabéteszes naplót vezetnie, hiszen a készülék nyomon követné a vércukorértékeit, és meghatározott alkalmakkor átküldhetné azokat a kezelőorvosnak.

A következő lépés az lesz, hogy a készüléket összekötik az okostelefonokkalForrás: Mazda José hozzátette, hogy egy ilyen, érintés alapján működő mérőeszköz az egészségügy és a betegek számára hosszú távon gazdaságosabb, egyszerűbb és kényelmesebb vizsgálatot kínál, mint az ujjbegyből vett vért eldobható tesztcsíkkal elemző vagy a folyamatos méréshez jelenleg használt, bőr alá ültetett készülékek.