Szívegészségügyi oktatás


A szív- és érrendszeri betegeken segítenél munkáddal?

szívegészségügyi oktatás káliumszint magas vérnyomásban

Legyél kardiológiai és angiológiai asszisztens! Szívegészségügyi oktatás olyan létfontosságú szervek esetében igaz ez, mint a szív, melyre a magas vérnyomás, a túlsúly, a dohányzás, a stresszes életmód és a genetikai hajlam is veszélyt jelenthet.

A szerzett billentyűhibák, a szívizombetegségek és a koszorúér-betegség csak néhány a lehetséges kórfolyamatból.

szívegészségügyi oktatás a hipertónia leküzdésére van mód

Ha tudásodat és empátiádat a beteg emberek szolgálatába állítanád, akkor jelentkezz az OKJ-s kardiológiai és angiológiai asszisztens tanfolyam következő időpontjára! Szakemberként az egészségügyi szolgáltatás területén belül a szív- érrendszeri betegellátásban végezhetsz asszisztensi feladatokat.

A gyógyító csapat tagjaként az orvos utasítására önállóan és vele együttműködve is tevékenykedsz, miközben ügyelsz a megfelelő kommunikációra és az etikai normák betartására. Nemes hivatással az emberekért A te felelősségi körödbe tartozik, hogy a betegek kellő felkészítést kapjanak az egyes vizsgálatok és beavatkozások előtt, alatt és után, melynek része a szakszerű tájékoztatás és az állapotfelmérési vizsgálat is.

szívegészségügyi oktatás mennyi kardió a szív egészségéért

Feladataid során előkészíted a vizsgálatokhoz szükséges eszközöket, gondoskodsz a műszerek megfelelő működéséről és szívegészségügyi oktatás orvos jobbkezeként azonnal jelzed, ha nem kívánatos állapotváltozást tapasztalsz.

Asszisztensi munkád velejárója, hogy a hirtelen fellépő, súlyos rosszulléteket felismerd és a szakorvos megérkezéséig megkezd az életveszély elhárítását. Az érettségi és egészségügyi alkalmasság birtokában megkezdhető tanfolyamon százalékban sajátíthatod el az elméleti és gyakorlati tudnivalókat, a sikeres vizsgatételt követően pedig kardiológiai és angiológiai szakasszisztens munkakört tölthetsz be.

szívegészségügyi oktatás egészséges egészséges magas vérnyomás témakör

Sokrétű munka, átfogó tudás Az eszközök sterilizálása mellett egészségnevelő és -fejlesztő tevékenységet is folytatsz, de te leszel az a személy, aki a vizsgálati és kezelési időpontokat előjegyzi, koordinál, valamint feljegyzi és átlátható rendszerben tárolja a betegek adatait. Légy felkészült, válaszd a folyamatos fejlődést, hogy a legjobb intézmények munkatársaként tehess még többet a betegekért.

Ápolónőként az intenzív osztályon kezdtem dolgozni, itt tanultam meg az ápolás minden fontos mozzanatát. Szakdolgozatomat mikrobiológia témakörből írtam. Epidemiológia szakápolóként több mint egy évtizede dolgozom.

A nyilvántartási és ügyviteli adminisztráción túl folyamatos fejlődéssel emelkedhetsz ki pályatársaid közül, melynek szerves része a kutatómunkában és a gyakorlati oktatásban való szerepvállalás. A kardiológiai és angiológiai asszisztens végzettség számos, izgalmas kapcsolódó szakképesítés megszerzésére jogosít, így lehetsz például: fogászati asszisztens, gyakorló mentőápoló, gyakorló csecsemő és gyermekápoló, fizioterápiás asszisztens, radiográfiai asszisztens, gyógymasszőr vagy akár szövettani szakasszisztens is.

szívegészségügyi oktatás lehetséges-e kompressziós harisnya viselése magas vérnyomás esetén

Komplex ismereteidnek köszönhetően nagy magabiztossággal kezeled a diagnosztika eszközeit, az RR mérőt, a vércukormérőt, a 12 csatornás EKG-t, a légútbiztosítás eszközeit, a mozgást segítő eszközöket, az újraélesztő fantomot, valamint a veszélyes hulladékok tárolásához szükséges kellékeket és az ultrahang-vezérelt vizsgáló műszereket egyaránt.