Tachycardia meaning. A tachycardia főbb tünetei


Tachycardia oka és tünete

Cukorbetegség egyes esetekben hipoglikémia Különböző típusú tachycardiák A tachycardiát sokféle tachycardia meaning okozhatja. Ezek az elemek valamiféle a szív bármely részének morfológiai vagy funkcionális megváltozása.

tachycardia meaning

Így a következő tachycardia típusokat találhatjuk meg. Sinus tachycardia meaning Ez a fajta tachycardia az, amely általában a szorongás epizódjai alatt, vérszegénység állapotában, szívelégtelenségben szenvedőknél, testmozgás után vagy olyan anyagok fogyasztása után fordul elő, mint az alkohol.

Nem igényel kezelést önmagában, bár meg kell befolyásolni az azt kiváltó elemet.

Szívritmuszavar

Supraventrikuláris tachycardiák Ez a pulzus gyorsulása, amelynek eredete az pitvarok, a szív felső kamráinak működésében bekövetkező változásokban mutatkozik meg. Előfordulhatnak az atrioventrikuláris csomópontban, a pitvarokba és a kamrákba hőmérséklet-emelkedés magas vérnyomás esetén csomópont problémái miatt is.

Print Nov DOI:

Különböző típusú szupraventrikuláris tachycardiák vannak, például a következők. Pitvari tachycardia Az ilyen típusú tachycardia a pitvarok egy meghatározott területén fordul elő.

tachycardia meaning

Hosszú időtartamúak, és gyakran nehéz eltávolítani őket. Hajlamosak krónikus állapotokból eredni, például hörghurutból, és orvosilag kell kezelni őket, vagy akár műtétre is szükség lehet a normális működés helyreállításához. Pitvarfibrilláció A pitvarfibrilláció epizódja alatt a pulzus gyorsulni kezd, szabálytalan változásokat mutat be a szívverés mintázatában.

tachycardia meaning

Időseknél gyakori. Ez az aritmia leggyakoribb típusa, és okozhat vagy nem tachycardia meaning tüneteket.

Ez azonban összefügg a trombók és az ischaemiás rohamok megjelenésével.

tachycardia meaning

Farmakológiailag kell kezelni, mind az aritmia megállítása, mind az új epizódok és a lehetséges trombózisok csökkentése érdekében. Pitvari rebegés Ez a tachycardia egy olyan típusa, amelyben a pulzusszám növekszik, rendszeresen elérve a ütemet percenként. A pitvari visszatérési folyamat során okozta, egy olyan jelenség, amelyben a szív egy része nem aktiválódott időben a szerv többi részével együtt, és úgy működik, hogy nagyobb számú ütést vált ki újak kiváltásával.

Paroxizmális supraventrikuláris tachycardiák Ez a fajta tachycardia a pitvar elváltozásainak is köszönhető, de paroxizmális esetén a pulzus gyorsulása kereső módon kezdődik és végződik.

Előfordulnak olyan esetek is, amikor a tachycardia nem jár kifejezett tünetekkel, csupán egy rutinkivizsgálás során fedezik fel.

Ebben az esetben általában tüneteket okoznak, és nem maradnak észrevétlenek, légszomjat, mellkasi fájdalmat, kényelmetlenséget és szívdobogást okozva. Általában a fent leírt visszatérési jelenség miatt fordulnak elő.

Pitvarfibrilláció

Az aritmia jelenlétét vagális ingerléssel vagy farmakológiailag kezelik, amellett, hogy megelőző intézkedéseket igényelnek a jövőbeni esetek elkerülése érdekében. Ezen a csoporton belül megtalálhatjuk a kiegészítő útvonalat érintő csomópontos reentráns tachycardiát és tachycardiát is, e két eset az atrioventrikuláris csomópont változásainak tudható be.

Kamrai tachycardiák Ennek oka a kamrákból eredő problémák.

Ez a fajta tachycardia Rosszindulatúnak tekinthető, mivel bizonyos veszélyt jelentenek az életre. Szívbetegeknél gyakoribbak, mint a supraventrikuláris tachycardiák. Ezen a csoporton belül többféle tachycardiát találhatunk, beleértve az alábbiakat.

tachycardia meaning

Kamrai extraszisztolák Probléma vagy változás van a kamra egy bizonyos pontján. Az említett változtatás a szívét a szokásosnál gyorsabban dobogtatja, kis szünettel a következő normál ütem megérkezéséig.

Tartalomjegyzék

Lehet, hogy nem adnak tüneteket, és ha nem fordulnak elő szívbetegségben szenvedő betegeknél, akkor általában nincs rossz prognózisuk, bár azokban az esetekben, amikor kellemetlenséget okoznak, orvosilag kezelhetők. Tartós kamrai tachycardia Problémák vagy a kamrák működésének megváltozása miatt a pulzusszám folyamatosan kóros szintre emelkedik. Az egyik a legnagyobb halálveszély.

 • Szent szív diéta egészségügyi előnyei
 • Dr. Diag - Sinus tachycardia
 • A szívritmuszavar kivizsgálása Érdemes már az első, szokatlan tüneteket is komolyan venni.
 • Célkitűzés: Az aránytalan sinuscsomó-tachycardiás betegeink kivizsgálása kapcsán szerzett tapasztalataink ismertetése.
 • Kaleidoscope - Művelődés-, Tudomány- és Orvostörténeti Kiadványok
 • Csuth Ágnes, családorvos és Dr.

Gyakran eszméletvesztést és nyilvánvaló tüneteket okoznak, például szédülést, fájdalmat és lüktetést. Ez a fajta tachycardia általában a szívbetegség jelenlétét jelzi, amelyet a jövőbeni járványok elkerülése érdekében meg kell vizsgálni. Ez a fajta tachycardia defibrillátorral kezelhető a normális ritmus helyreállítása érdekében, vagy gyógyszerekkel. Műtétre lehet szükség a belső defibrillátorok felszereléséhez a potenciálisan halálos aritmiák elkerülése érdekében.

Nem fenntartott kamrai tachycardia Tachycardia meaning tachycardia rövid epizódjai néha előfordulnak spontán véget ér.

Nem fenntartott kamrai tachycardia esetén egymást követő impulzusok halmaza harminc másodperc alatt csökken.

 1. Megengedett terhelések magas vérnyomás esetén
 2. Tachycardia – Wikipédia
 3. Cheerios szív egészségét
 4. Tachycardia oka és tünete
 5. Magas vérnyomás esetén mi nem
 6. ORVOSI SZÓTÁR - Supraventricularis tachycardia jelentése
 7. Magas vérnyomás visszér okoz

Ha van szívbetegség, akkor az általában rossz prognózissal társul, ezért figyelemmel kell kísérni és megelőző kezelést kell végezni.

Lehetséges a hirtelen halál. Kamrai fibrilláció Ez egy életveszélyes típusú tachycardia, gyakori, hogy a tudat elveszik közben. A szívverés megszűnik rögzített mintázatot mutatni, amelynek nincs hatékony frekvenciája, hanem a szerv rendezetlenül, különböző intenzitással és változó időbeli elválasztással dobog az ütemek között. Uribe, W. Elektrokardiográfia és aritmiák.

tachycardia meaning

Bogotá: P. Export Editores Ltda.