Többszöri vérnyomásmérés


Magas vérnyomás áttekintés

Lassan minden hétre jut egy olyan téma, ami azt a tényt erősíti, hogy életünk egyre jobban ráépül az okostelefonokra és az okoseszközökre. Nincs ezzel gond, ezt már többszöri vérnyomásmérés mondom, csak arra használjuk, amire tényleg hasznos.

ha hirtelen felmegy a vérnyomás

Most a vérnyomásnapló KardioNapló kerül terítékre. Így van ez most is.

Magyarul tanítom varrni - De Ő nem beszéli a nyelvet

Regionális Hipertónia Nap a Debreceni Egyetemen, ahol a konferencián mutatták be a szakmai grémium számára azt az alkalmazást, mely nyilván nem világmegváltó, azonban igen sokat segíthet a magas vérnyomással küzdőknek.

A KardioNapló nevű alkalmazás nem más, mint a napi mért vérnyomás értékek naplózására szolgáló okostelefonos alkalmazás. Azt nyilván mindenki tudja, hogy aki hipertónia küszködik, annak mennyire fontos a napi többszöri vérnyomásmérés és annak pontos rögzítése is.

aki guggolással gyógyította a magas vérnyomást

Persze ezt eddig is meg lehetett tenni, sőt, meg is kellett. Azonban míg ezt korábban kis füzetekbe, esetleg házilag eszkábált Excel-fájlokba, rosszabb esetben egy sima papírlapra írogatták a felhasználók, addig ezt mostantól már digitálisan is megtehetik.

A kosár üres. Vásárláshoz kattintson ide! A hőségben az erek kitágulnak, így a szívnek erősebben kell dolgoznia. A magas vérnyomással, érelmeszesedéssel vagy keringési problémákkal küzdő embereknek viszont már nem olyan rugalmas az érrendszere, ezért nehezebben alkalmazkodik a környezeti hatásokhoz.

A KardioNapló alkalmazás használatához egyáltalán nem kell űrhajó pilótának lennünk, és ez egy igen fontos tény. Maga az app könnyen kezelhető, átlátható és ez a felhasználók szempontjából, no, meg az alkalmazás népszerűsége szempontjából is fontos.

A KardioNapló nem csak arra használható, hogy beleklimpírozzuk a napi mért értékeket. Az app lényege, hogy a mért értékek alapján heti, havi statisztikát képes készíteni, melyet egy igen látványos diagram formájában összegez.

 • Dystonia magas vérnyomás
 • Vásárlás: Citizen CH Vérnyomásmérő árak összehasonlítása, CH boltok
 • A szisztolés vérnyomás fontosabb, mint a diasztolés vérnyomás?
 • Nemzetközi Hypertonia Nap -- május 17 | holszolizz.hu
 • Ezek közül a leggyakoribbak: Életkor.
 • Vérnyomás mérés menete és eszköze Mérésre fel!

Sőt, ezekből az adatokból pár kattintással készít egy PDF-formátumban megnyitható vérnyomás naplót is, melyet szintén néhány kattintással már el is tudunk küldeni email formájában akár a háziorvosunknak is. Nyilván ezek nem akkora magas vérnyomás 160 80 mm, hogy ettől a világ megfordulna.

magas pulzus csökkentése gyógyszer

De legyünk őszinték, mai rohanó világunkban, amikor szinte mindig többszöri vérnyomásmérés és mindig elmarad valami, ezek az apró, de nagyon hasznos lehetőségek sokat jelentenek. A KardioNapló kezelő felülete egyszerű és letisztult, könnyen és gyorsan tudjuk a mért adatokat rögzíteni, majd a háziorvos számára email formájában megküldeni Fotó: apps. A vérnyomás értékek mellett naplózható a koleszterinszint is, sőt, hasznos tippek és tanácsok formájában is segíti a magas vérnyomással élőket.

 • Kedvezményes gyógyszer magas vérnyomás ellen
 • A vérnyomásmérés fontos, és nagyon nem mindegy, hogy mivel csinálod | nlc
 • Hipertenzió kialakulásának okai, tünetei Mint korábban említettük, a visszerekben a nyomás csupán néhány Hgmm-nyi, tehát amikor a mandzsettát elkezdjük felfújni, már a Hgmm elérésénél gya­korlatilag leáll a visszerekben a keringés, ugyanakkor az ütőerekben még addig áramlik a vér a szövetek felé, amíg a mandzsettanyomás el nem éri, illetve meg nem haladja a szisztolés vérnyomást, akkor már az ütőerek is teljesen összelapulnak, és bennük is leáll a kerin­gés.
 • Vérnyomásmérő vásárlás - BestMarkt
 • Miért és hogyan mérjünk vérnyomást?
 • Symphisis-fundus távolság SF mérése a

Plusz extraként pedig emlékeztetőket is lehet kérni, akár a soron következő vérnyomásmérés időpontjához, akár a következő tabletta bevételéhez. Tudom, léteznek hasonló alkalmazások a milliónyi letölthető programmal telezsúfolt alkalmazás áruházakban, de a KardioNapló egyrészt magyar fejlesztés, másrészt reklámmentes, nem utolsó szempontból pedig még a telefonunkat sem terheli agyon.

ingadozó vérnyomás és pulzus