Vérnyomáscsökkentő cukorbetegség. A magas vérnyomás és a cukorbetegség összefüggései


Ez a terület az ún. Tanulmányukat a rendkívüli tekintélyű Nature tudományos folyóirat orvosi-biotechnológiai szakága Nature Biomedical Engineering közölte.

vérnyomáscsökkentő cukorbetegség hipertóniában szenvedő l-ek

Mivel még ma is nagyon kevés olyan gyógyszer van, ami hatékonyan képes csökkenteni az inzulinszintet, ennek a pirula nélküli kezelésnek roppant nagy jelentősége lehet — ha beválik. Eddig háromféle olyan laboratóriumi állaton próbálták ki, amelyek valóban tudnak cukorbetegek lenni, ezek az egerek, patkányok és malacok.

vérnyomáscsökkentő cukorbetegség a magas vérnyomás és a

Mindegyik fajnál hatékonynak bizonyult az emberi füllel nem hallható terápia. Ennek lényege a három percig tartó, nagyon pontosan célzott UH-kezelés, mégpedig naponta ismételve.

vérnyomáscsökkentő cukorbetegség mit kell szedni magas vérnyomásos ödéma esetén

Már elindultak az előzetes humán klinikai kísérletek is, ezek eredményére várni kell, de még az idén közölhetik őket. A módszer hátulütője, hogy rutinos kezelőszemélyzetet — és kórházi vagy rendelőintézeti felszerelést — igényelne.

vérnyomáscsökkentő cukorbetegség magas vérnyomás betegségben

Ám a kutatók szerint ez leegyszerűsíthető egy kis méretű, testen viselhető és automatizált UH-készülékkel, amit a beteg önállóan is alkalmazhat saját otthonában — vérnyomáscsökkentő cukorbetegség a Haszon.