Vérnyomásnapló app, Magyar Hypertonia Társaság


Az alapvető funkciók mellett az okosórák rendelkezhetnek még vérnyomásnapló app, EKG-mérő, ritmuszavart érzékelő és kalóriaszámláló funkciókkal, illetve edzésforma megtervezéséhez és követéséhez szükséges speciális funkciókkal, például: futáskövetés funkció: az alapvető egészségügyi funkciók mérésén kívül alkalmas távolságmérésre, a véroxigénszint mérésére, elégetett kalóriák számlálására, valamint edzésterveket javasol; úszáskövetés funkció: méri az úszásra fordított időt, az átlagos sebességet, a csapásszámot, valamint az ún.

SWOLF-értéket egy hossz teljesítésének időtartama és a közben elvégzett karcsapások összege. Lépésszámlálók Az aktivitás mérésére több ingyenesen letölthető lépésszámláló program közül lehet választani.

Egyes okoseszközök gyárilag tartalmaznak olyan alkalmazást, mely alkalmas lépésszámlálásra is.

A magas vérnyomásról érthetően

A legtöbb app automatikusan nyomon követi a naponta megtett lépéseket, az elégetett kalóriákat, a sétatávolságot, az időtartamot, az iramot, az egészségügyi adatokat stb. A rendszeres egészségügyi séta vagy a naponta megtett lépés orvosilag igazoltan hozzájárul az egészség megőrzéséhez, utóbbi intenzitástól függetlenül is jelentősen kedvező hatással van a szív-érrendszer egészségére.

  • Magas vérnyomás napló, Magyar Hypertonia Társaság On-line
  • Mobil alkalmazások a WEBBeteg ajánlásával
  • Magas vérnyomás tisztítjuk az ereket
  • Vérnyomás Napló Töltsd le az Android APK-t | Aptoide
  • A magas vérnyomás gyógyszeres kezelés nélküli könyvelése
  • Vérnyomásnapló app, Az 5 legjobb ingyenes egészségügyi applikáció
  • Mától digitálisan is tárolhatóak egészségügyi dokumentumaink Mától digitálisan is tárolhatóak egészségügyi dokumentumaink

Alváskövetés Vannak órák, melyek alváskövető funkcióval is rendelkeznek, ezek alkalmasak az alvási fázisok elkülönítésére, az alvási adatok rögzítésére, illetve intelligens ébresztésre az alvásciklusokkal összhangban. Ez a funkció mindenképpen hasznos alvászavarok felismerése, kezelése, és az egészséges alvási szokások vérnyomásnapló app során.

Okoskarkötők Az okos- vagy fitneszkarkötők az okosórákhoz hasonló eszközök, melyek elsősorban az edzések, az aktív tevékenységek nyomon követésére alkalmasak: alapvető funkciójuk a lépésszámlálás, a pulzus, a vérnyomás, a véroxigénszint mérése, de vannak olyanok is, melyek számlálják az elégetett kalóriákat, mérik az EKG-t és a testhőmérsékletet, illetve alkalmasak a női ciklus naplózására is.

Egyes okoskarkötők rendelkeznek személyi edző funkcióval is: a felhasználó megadja az adatait súly, magasság, életkor stb. Az eszköz a bioelektromos impedancia analízis BIA segítségével határozza meg testünk zsír, víz, izom arányát. Az okosmérleghez le kell tölteni a mérleg típusához ajánlott telefonos alkalmazást, mellyel nyomon követhetjük a testsúly mellett a testzsír, a zsigeri zsír, az izomtömeg, a testvíz, a csonttömeg, a BMIaz alapanyagcsere változását.

Fontos megjegyezni, vérnyomásnapló app az okosmérlegek nem mérnek pontosan, csak közelítő értéket adnak. A testösszetétel legmegbízhatóbb meghatározására az orvosi DEXA módszer alkalmas. Azonban az okosmérlegek közelítő adatai is értékes információkkal szolgálhatnak, például fogyókúra során nyomon követhetjük, hogy a megfigyelt tendencia alapján izmot vagy zsírt veszítünk-e.

Okos vérnyomás- és vércukorszintmérők A csuklóra vagy felkarra helyezhető okos vérnyomásmérők Bluetooth-kapcsolattal ellátott eszközök, melyek mérik a szisztolés és a diasztolés vérnyomást, a pulzust, illetve észlelik a szabálytalan szívritmust is.

A mért értékeket egy telefonos alkalmazásba továbbítják, így vérnyomásnapló app kell vérnyomásnapló vérnyomásnapló app bajlódni.

Vérnyomásmérés - A helytelen mérési mód megtévesztő adatokat szolgáltathat

Az alkalmazás kiszámítja a mért vérnyomások átlagértékét, grafikusan ábrázolja az eredményeket, így az egészségi stroke cukorbetegségben és magas vérnyomásban könnyen nyomon követhetővé válik.

A vezeték nélküli okos vércukorszintmérők hasonló elven működnek. A mért vércukor értéket a mobileszközre letölthető alkalmazásba továbbítják, így nem kell vércukor naplót vezetni.

Az alkalmazás típusától függően rendszerezi, feldolgozza az adatokat, grafikonokat készít, képes a vércukorszintet meghatározó tényezők azonosítására, emlékeztet a mérésre vagy az inzulin homokos immortelle és magas vérnyomás, ellenőrzi a csomagban maradt tesztcsíkok számát és lejárati idejét.

Okos mobil EKG-készülékek A mobil EKG-készülékek kompakt akár névjegykártya méretűtelefonos alkalmazással összekapcsolható eszközök.

vérnyomásnapló app

A készülék típusától függően a két szenzorra pl. A készülék segíthet diagnosztizálni a vérnyomásnapló app kamrafibrillációt, az extra ütéseket stb. Sok eszköz véroxigénszint-mérő, lépés- és kalóriaszámláló funkcióval is rendelkezik. Az eredményeket az alkalmazás naplózza, azok a kezelőorvossal megoszthatók. Különösen ajánlott szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, valamit rizikótényezők dohányzásmagas koleszterin szint, túlsúly fennállása esetén.

Egészségügyi applikációk A telefonra letölthető alkalmazások nagyban segíthetik az egészséggel és életmóddal kapcsolatos információk megértését és tudatos felhasználását. Az okosórák és okoskarkötők jellemzően összehangolhatók a telefonnal ebből a célból, és automatikusan vagy egyéni beállítások szerint gyűjtenek adatokat. Más, eszközöktől független alkalmazások pedig az egyéni adatbevitellel segítik egyes mérések naplózását pl. Az adatok feldolgozásával ezek az alkalmazások grafikonokat, elemzéseket készítenek, melyek révén nyomon követhető, hogyan alakult például a vérnyomásunk vagy a pulzusunk, milyen fizikai aktivitás volt ránk jellemző az adott időszakban vagy éppen milyen vérnyomásnapló app alszunk.

Egyedülálló funkciók a Sensa24 egészségügyi applikációban

Kardionapló Számos ingyenes, egyszerűen használható vérnyomásmérő applikáció létezik, ha családjában előfordul magas vérnyomás vagy ismert magasvérnyomás-beteg, mindenképpen érdemes utánanéznie, hogy melyik alkalmazás felel meg leginkább az igényeinek.

A közelmúltban a Magyar Hypertonia Társaság is kifejlesztett egy Kardionapló elnevezésű applikációt, amely alkalmas arra, hogy a betegek rögzítsék a rendszeresen mért vérnyomást, és az eredményeket okostelefonjuk segítségével elküldjék a háziorvosuknak.

A felhasználók a kardionaplóban hasznos tanácsokat is olvashatnak a magas vérnyomással kapcsolatban. A vérnyomásnapló alkalmazásokról és a vérnyomásértékek vezetésének fontosságáról külön cikkben olvashat részletesen. Applikációk cukorbetegeknek Számos ingyenesen letölthető applikáció közül választhatnak a cukorbetegekbár egyelőre még többségben vannak az angol nyelvű alkalmazások.

Cukorbetegségben a gyógyszerek megfelelő vérnyomásnapló app, az étrend tartása, illetve a hipoglikémiás epizódok nyomonkövetése is rendkívül fontos az egészség megőrzése céljából. A vércukornapló alkalmazásokról külön cikkben olvashat részletesen.

‎Vérnyomásnapló az App Store-ban

Cikluskövető applikációk A menstruáció követése nőknél a szexuális egészség megőrzésének egy fontos eszköze. Ma már számos ingyenes vérnyomásnapló app rendelkezésre áll a cikluskövetésre, melyek egyes készülékeken gyárilag is elérhetők.

Az alkalmazások jellemzően összefüggő, de külön is vezethető információk rögzítését teszik lehetővé: tünetek, közérzet rögzítése a ciklus során; nőgyógyászati tárgyú emlékeztetők; testsúly nyomon követése.

A ciklus időbeni és tünetorientált naplózása fontos kiindulópontja lehet akut és krónikus nőgyógyászati problémák kivizsgálásának lásd még: Cikluskövetés. Sürgősségi ellátást támogató applikációk Számos alkalmazás készült kifejezetten olyan felhasználóknak, akiknek kórtörténetében sürgősségi ellátást igénylő állapot, például anafilaxiás sokk szerepel, vagy olyan krónikus betegséggel élnek, amely hirtelen állapotromlás esetén sürgősségi ellátást igényelhet. Más appok pedig a segítségnyújtásban szolgáltatnak gyakorlati segítséget.

vérnyomásnapló app

ÉletMentő App Az Országos Mentőszolgálat által bevezetett mobilalkalmazás tartalmazza a felhasználó profilját a legfontosabb adataival gyógyszerérzékenység, ismert betegség, kezelés, legközelebbi hozzátartozómelyek a segélyhívással egyidőben a mentésirányítóknál is megjelennek.

Az applikáció további vérnyomásnapló app, hogy a GPS-en keresztül pontos helymeghatározást küld el a mentőknek. Az alkalmazás hasznos segítséget nyújt a legközelebbi sürgősségi osztály, háziorvosi ügyelet, gyógyszertár megtalálásban is. A felhasználó külföldön is tud segítséget kérni: az app automatikusan abba a központba irányítja, amelynek a vonzáskörzetében tartózkodik. ICE — In case of emergency Ez az alkalmazás a lezárt telefon képernyőjén hoz létre egy olyan felületet, amit a telefon feloldása nélkül vérnyomásnapló app meg lehet nézni.

vérnyomásnapló app

Ha a felhasználó összeesik, rosszul lesz valahol, akkor a környezetében lévők elolvashatják a kis kártyán lévő információkat név, vércsoporttajszámallergiabetegség stb.

Elsősegély — mit kell tennem? Az alkalmazás könnyen érthető elsősegélynyújtási tananyagot biztosít számos vészhelyzetben, így például csonttörésfulladásájuláshőgutasebkezelésmérgezéségési sérülésstroke esetén.

A program segítségével baleset vagy rosszullét esetén megkezdhető az újraélesztésvagy gyorsan megtalálható a legközelebbi kórház vagy defibrillátor. Fade Az applikáció érzékeli, ha egy idős ember aktivitásában szokatlan változás állt be. Ha hosszú ideig inaktivitást érzékel, vagy azt, hogy az illető elesett, először a telefon felhasználóját figyelmezteti, és ha ő nem reagál, vészjelzést küld a felhasználók által beprogramozott számokra, vagy — a beállítástól függően — hívja vérnyomásnapló app mentőket.

Helpynet Az applikációban össze lehet kötni virtuálisan a családtagokat, közeli barátokat, akik vészhelyzet esetén egy gombnyomással értesítést küldhetnek egymásnak.

A felhasználók előzetesen rögzíthetik az alkalmazásban a vércsoportjukata krónikus betegségeiket, esetleges gyógyszerérzékenységeiketmelyek hasznosak lehetnek a segítségnyújtóknak. Az app nem csak egészségügyi vészhelyzetek esetén használható: a gyerekek például riasztást küldhetnek a szüleiknek GPS-koordinátáikkal együtt, vagy lehetőség van bejelenteni tűzeseteket is.

Az alkalmazásról

Szív City A Szív City virtuális közösség, melynek önkéntes tagjai regisztrációval vállalták a köztéri áldozatok megsegítését hirtelen szívleállás esetén. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a közelükben valakinek leáll a szíve, akkor az Országos Mentőszolgálat a mentősök riasztásával egyidejűleg a helyszín méteres körzetében tartózkodó Szív City tagokat is értesíti, akik térkép segítségével a helyszínre sietnek, és elkezdik az újraélesztést a mentők megérkezéséig.

Példák életmódváltást segítő applikációkra iGyógytorna Az applikáció gyógytornász narrációjával készült rövid, otthon vagy a munkahelyen is végezhető gyógytornagyakorlatokat tartalmaz, elsősorban általános panaszok enyhítésére vérnyomásnapló app hát- dystonia hipertónia tachycardia, nyak- lábfájdalmak vérnyomásnapló app speciális panaszok vagy sérülések kezelésére nem alkalmas.

Kérjük, használja az FDA által jóváhagyott vérnyomásmérőt azaz BP monitorot a BP megbízható mérésére Magas vérnyomás szabályozása azaz magas vérnyomás alkalmazásunkkal! Egyszerű és könnyen használható 1.

Kell a dohány? A dohányzásról való leszokást segítő alkalmazással egyrészt folyamatosan követhető, hogy a cigaretta mellőzésével mennyi pénz takarítható meg, illetve jelzi, hogy az egyes érzékszervek működése milyen ütemben javul. Súlypont Az alkalmazás lehetőséget ad a testsúly napi szinten való rögzítésére, a valós testsúly nyomon követésére, illetve jelzi, hogy a felhasználó melyik BMI-kategóriába tartozik.

A fenti példák és röviden bemutatott okosfunkciók is mutatják, hogy ma már számos, a hétköznapokban könnyen használható eszköz áll rendelkezésre az egészségi állapotunkkal kapcsolatos tevékenységek, aktivitások és mutatók követésére.